torsdag 30 april 2020

Bröderna Osmond drog storpublik i Folkets Park

Åttaårige Donny Osmond satte i sig en rejäl macka efter att ha sjungit tillsammans med sina bröder i Kalmar Folkets Park 1966. Foto: Östra Småland

Det kom mer än 2 000 personer till Folkets park för att se bröderna Osmond avsluta sin Sverigeturné i Kalmar sommaren 1966.

Då hade de alltid välkammade och klämkäcka bröderna Alan, Wayne, Merrill, Jay och Donny redan avverkat 70 folkparksframträdanden.

Östra Smålands utsände verkar nästan ha fått en chock när pappa George talade om att det fanns ännu fler välartade syskon hemma i Utah. Fast Jimmy och Marie fick vänta lite till på att komma upp på scenen. Att de båda äldsta, Virl och Tom, var döva från födseln och inte kunde sjunga fick reportern tydligen inte klart för sig.

I början av 70-talet blev Donny stor flickidol och han har fortsatte som soloartist, dock ofta i par med systern Marie. Jimmy, Jay, Merrill och Wayne fortsatte länge att uppträda tillsammans. Alan däremot alltmer sällan sedan han drabbats av MS.


Backstage i Folkets Park. Donny i högsätet, övriga bröder är från vänster Merrill, Jay, Alan och Wayne. Foto: Östra Småland

© Klas Palmqvist

Texten var publicerad i Östra Småland den 27 oktober 2011



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar